Ga naar hoofdinhoud

Room Mate Hotels en LG, een mooie combinatie

Achtergrond

Met maar liefst 26 vestigingen in 16 steden wereldwijd is Room Mate hotels een keten van formaat. De huidige 1800 kamers worden snel uitgebreid; er staan momenteel nog elf hotels op de planning. Met zowel het bedrijfsleven als de toerist die dicht bij het centrum van de stad wil verblijven als doelgroep, is het publiek vrij divers. Room Mate werd in 2005 in Spanje opgericht, toen drie Madrileense vrienden tot de conclusie kwamen dat er voor hun specifieke hotelbehoefte nog geen passend antwoord was. Ze besloten het zelf te gaan doen. De hotels moesten in het hart van het centrum liggen, een originele inrichting hebben en betaalbaar zijn. Het eerste Room Mate hotel, Mario genaamd en gelegen in het centrum van Madrid, was meteen een succes. In 2013 werd in Amsterdam de eerste Nederlandse vestiging geopend: Aitana. In juli 2018 volgde ook Bruno in Rotterdam.

Uitdaging

Een nieuwe hotelketen betekent nieuwe samenwerkingen. Bij de zoektocht naar een partner voor de hoteltelevisies, videowalls en schermen voor in de vergaderzalen, kwam het Spaanse team al snel bij LG uit. Bij de inrichting en installatie van de hotels in zowel Amsterdam en Rotterdam was er dan ook geen twijfel; de jarenlange samenwerking met LG in de andere Europese landen beviel zo goed, dat ook hier de keuze op de schermen van LG viel. Voor beide hotels is ook samengewerkt met Algo Audiovisueel. In beide hotels moesten niet alleen alle hotelkamers maar ook de vergaderruimtes worden voorzien van monitoren. Belangrijk was hierbij de aanwezigheid van de hotelmodus, Pro:Centric Direct, de feature van LG waarbij de instel- en kanaalzoekmogelijkheden van de normale televisie-instellingen worden verwijderd. Zo kan er voor worden gezorgd dat alle kamers maximaal volume hebben en gasten niet alle kanalen kunnen veranderen. Room Mate Hotels licht de keuze als volgt toe: “Onze Nederlandse hotels verschillen enorm qua design; Bruno in Rotterdam is meer ingestoken op events, Aitana in Amsterdam heeft de focus iets meer op individueel overnachten. Maar wat ze gemeen hebben is het kwaliteitsniveau, pure luxe. Bij de hoge kwaliteit van onze hotels verwachten we ook een gelijkwaardige partner. LG is een premium merk, dat mensen niet alleen herkennen, maar ook gewoon goed is èn blijft.”

Oplossing

Hotel Aitana in Amsterdam is niet alleen voorzien van 285 hoteltelevisies, maar heeft ook negen monitoren (75 inch) in de zalen die aan elkaar kunnen worden gekoppeld en eventueel worden bediend vanaf een tablet of smartphone. Zo kan een presentatie worden gestreamd of tv worden gekeken, al naar gelang de wensen van dat moment. In de grote zaal in Aitana, de Oscar, is een grote videowall geplaatst. Met vier schermen horizontaal en drie omhoog, is het een ware blikvanger binnen de ruimte. Met maar liefst 150 vergaderingen en meetings per jaar, wordt deze goed benut. “De installatie verliep vlekkeloos, de schermen hebben vanaf dag één prima gefunctioneerd. Dankzij de smartfuncties van Pro:Centric Direct en de mogelijkheden voor het tonen van welkomstboodschappen, logo’s en hotelfaciliteiten, kunnen we de schermen inrichten hoe wij dat willen”, aldus Room Mate Hotels.

Voordeel

De schermen worden veelvuldig gebruikt, en gaan inmiddels al vele jaren zonder problemen mee. En als er een keer iets aan de hand is, dan is de ondersteuning vanuit LG perfect. “Wanneer iets stuk gaat, krijgen we meteen een nieuw scherm. Dat is fijn: er is geen gedoe, en je hoeft geen scherm te missen voor reparatie. Maar ik moet eerlijk zeggen, de keren dat dat nodig was zijn op één hand te tellen. Hotel Aitana heeft een bezetting van bijna 98 procent. Je kunt zelf wel bedenken hoe vaak de tv’s en afstandsbedieningen in zes jaar al zijn gebruikt! De service van LG speelt dan ook zeker een rol in onze keuze. We hebben nog ontzettend veel uitbreidingsplannen, waarbij we gegarandeerd nog vaak LG in de arm zullen nemen.”

Ook Michel Houtzager, Sales Manager LG Electronics Benelux, beschouwt het partnership tussen LG en Room Mate Hotels als zeer geslaagd. “Wij zijn bijzonder trots op het feit dat Room Mate Hotels voor LG heeft gekozen. Voor een ultieme verblijf- als vergaderervaring is Room Mate dan ook een uitstekende keuze. Het is mooi om te zien dat zij net zo lief als wij willen voortborduren op de relatie die er al jaren ligt.”

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG