Ga naar hoofdinhoud

Producent van de lekkerste frites vindt het perfecte klimaatsysteem bij LG

Achtergrond

Familiebedrijf Farm Frites te Lommel is producent van aardappelproducten en bedient vanuit diverse locaties wereldwijd haar beste aardappelrassen die vers verwerkt worden. Farm Frites staat garant voor kwaliteit en zorgt ervoor om de lekkerste frites (en meer...) op een bord te serveren. 

Uitdaging

Een fijn werkklimaat is heel belangrijk voor het bedrijf, daarom hebben ze jaren geleden een chiller laten installeren. Een apparaat dat de ruimte koelt door de warmte te verplaatsen naar een andere ruimte. De bestaande chiller was echter aan vervanging toe. Maar het nieuwe toestel moest wel op de bestaande installatie aangesloten kunnen worden. Daarnaast moesten de energieprestaties van het nieuwe toestel ook beter zijn.

Oplossing

Na overleg met de installateur lag de keuze voor de hand. De LG chiller was de ideale oplossing om koeling van het productieproces continue te garanderen. Deze is uitgerust met inverter scroll compressoren die traploos het exacte vermogen leveren dat op dat moment nodig is. Het is mogelijk om de capaciteit terug te schroeven tot minimaal 10%, omdat alle compressoren Inverter gestuurd zijn. Inverter compressoren hebben een lage startstroom en dat levert natuurlijk een interessante kostenbesparing op. Hierdoor is er geen soft start nodig. De LG chiller heeft bovendien een slimme bediening voor uitlezing van vertrektemperatuur en retourtemperatuur.

Voordeel

De LG Inverter Scroll Chiller is een zeer betrouwbare installatie en is zeer energiezuinig zowel in deellast als in vollast. Dit komt mede door de toepassing van de inverter gestuurde compressoren en de VRF technologie van de LG Multi V. Door het gebruik van deze techniek in combinatie met de VAPOR-Injectie en de HIPOR technologie kunnen hoge rendementen worden behaald bij lage buitentemperaturen.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG