Ga naar hoofdinhoud

LED-schermen van LG geven Microsoft-bezoekers een écht wow-effect

Achtergrond

Microsoft is 's werelds grootste softwarebedrijf, actief over heel de wereld. Zo hebben ze een kantoor van Europese Overheidszaken in Brussel, waar ze geregeld mensen ontvangen. Bezoekers die Microsoft zo best mogelijk wil informeren en welkom heten vanaf moment één dat ze binnenwandelen.

Uitdaging

Vandaag de dag speelt visualisatie een belangrijke rol in onze manier van communicatie. Ook Microsoft wil hier op inspelen. LG werd de gekozen partner om hier verder een oplossing voor te bedenken. Het Microsoft-kantoor in Brussel geniet daarom sinds kort van een nieuw LG LED-scherm in haar demo-ruimte waar ze vertellen over duurzaamheid en wat zij doen als merk. Die vertaling op beeld was perfect mogelijk dankzij de producten van LG. “Microsoft wou op een visuele manier haar verhaal vertellen en de mensen een immersive experience geven”, vertelt Ryszek Van Puyenbroeck, Business Development Manager bij LG.

Oplossing

Er werd een zeer groot LED-scherm, 190 inch geïnstalleerd. LG gebruikte hiervoor haar LSAA-series, met een pixelpitch van 1.2mm. De ruimte waar het scherm geplaatst werd, is de plek waar mensen binnenkomen. Een ruimte waar visueel sterke presentatiemogelijkheden worden gedaan. Microsoft wou iets doen met de weg die bezoekers afleggen tussen de receptie en hun bestemming in het gebouw. Dankzij het scherm van LG kan het merk aan storytelling doen en mensen mee trekken in een meeslepend verhaal.

“Microsoft wou echt een immersive experience creëren” vertelt Ryszek Van Puyenbroeck van LG. Daarbij dachten we dat het voor hen handig was om onze showroom te bezoeken. Daar konden ze de resolutie en beeldkwaliteit testen. Resolutie was zeer belangrijk voor hen om testings te doen met de Xbox. De uitdaging was hier om een schuifrailstructuur te creëren.

Voordelen

Voor beide partijen was het van belang dat de wall een wow-factor gaf. “En dat is helemaal wat we krijgen als mensen nu binnenwandelen. Bezoekers staan echt versteld van de ervaring die ze beleven. Het is een geweldig apparaat om te vertellen waar Microsoft voor staat en wat we doen” eindigt Evan Lamos, Production Lead EU Government Affairs bij Microsoft

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG