Ga naar hoofdinhoud

LG LSAA Series: uitzonderlijk kwaliteit in al haar eenvoud

Wanneer het net even iets exclusiever, maar toch eenvoudig te monteren moet zijn, komt LG met de LSAA Series op de proppen. Deze LED Signage cabinets klikken zonder kabels als een soort van docking station in mekaar en bieden zo de mogelijkheid om in 16:9 ratio de meest indrukwekkende schermgroottes te creëren met een uitzonderlijke HDR beeldkwaliteit, mede dankzij de AI-Powered Image Processor.

De LG LSAA Series zijn een LED Signage-oplossing voor indoor gebruik zoals bijvoorbeeld in board rooms, inkomhallen of controlekamers met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, maar zonder dat daar een complexe installatie voor nodig is. “De cabinets klikken eigenlijk als Lego-blokjes in mekaar”, zegt Ryszek Van Puyenbroeck, Business Development Manager B2B ID bij LG. “Data en power worden via dat onderling contact doorgegeven. Er zijn dus geen kabels nodig tussen de verschillende cabinets en dat scheelt niet alleen materiaal, maar maakt de installatie ook eenvoudiger.” Een LED wall in pitch 1.2mm met full HD resolutie heeft zo’n 64 kabels nodig. Bij de LSAA Series zijn er dat maar 8. De schermen zijn zo ook makkelijker te demonteren en van plek te veranderen. De cabinets zijn ongeveer 27 inch groot, maar door ze aan mekaar te pluggen, kunnen eigenlijk oneindig grote installaties worden samengesteld. Die installaties zijn mogelijk met beugels en een bracket voor aan de muur of met een kit voor een staande en mobiele oplossing dankzij wieltjes die het scherm makkelijk te verplaatsen maken.

4-in1 LEDs en een AI-powered processor

De cableless cabinets zijn niet het enige pluspunt van de LG LSAA Series. Dankzij de 4-in-1 LEDs geven de schermen alle kleuren onberispelijk weer. Waar een gewone LED pixel één lichtbron bevat die bestaat uit één 3-in-1 RGB Led Package, hebben deze LEDs vier lichtbronnen en dat zorgt voor een zachtere overgang, met een heel mooi kleurcontrast dat zorgt voor een haarfijn beeld. Dat creëert een prachtig effect in corporate meeting rooms en brengt in controlekamers de kleinste details perfect in beeld. Daar draagt ook de AI-powered Image Processor zijn steentje toe bij. Dankzij Artificiële Intelligentie herkent deze processor de content die binnenkomt en gaat hij die analyseren om de helderheid en scherpte autonoom nog te gaan verbeteren. De Vivid Color Expression Powered bij HDR zorgt daarnaast voor de meest levendige kleuren om de beeldkwaliteit naar een ongeziene hoogte te brengen.

Die uitzonderlijke beeldkwaliteit en eenvoudige installatie koppelen aan gebruiksvriendelijkheid, dat is de volgende stap en die sloeg LG zeker niet over. De LSAA Series zijn Creston Connected en daardoor compatibel met alle professionele AV system controllers via een simpele HDMI-kabel. Ze zijn daarnaast bij te regelen met een afstandsbediening die even makkelijk in de hand ligt als die van een televisie. Ook het energieverbruik is enorm teruggedrongen dankzij de Common Cathode Drive-IC die elke sub-pixel individueel van het noodzakelijke voltage voorziet. “Eén zo’n cabinet gebruikt op die manier gemiddeld zo’n 67 watt”, zegt Ryszek Van Puyenbroeck. “Dat is ecologisch voor een scherm dat zo’n uitmuntende kwaliteit biedt. De LSAA Series zijn high end producten, maar met een eenvoudige installatie en makkelijke bediening. Zo brengen ze voor heel wat uiteenlopende toepassingen the best of both worlds samen: superieure kwaliteit met gebruiksgemak.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG