Ga naar hoofdinhoud

LG als gids in de health sector

Digital signage maakt einde aan ziekenhuizen waarin je verloren loopt.

Het blijft een gegeven waar we allemaal wel eens mee geconfronteerd worden. Een ziekenhuis of woonzorgcentrum is een kluwen van gangen verspreid over tal van verdiepingen en het wijst zichzelf niet zomaar uit waar je nu precies naartoe moet. LG zorgt voor verheldering. De vele mogelijkheden die onze digital signage-oplossingen bieden, maken het zowel patiënt, bezoeker als medisch personeel een stuk makkelijker.

Tijd is vaak een cruciaal gegeven in ziekenhuisomgevingen. Een hele poos ronddolen op zoek naar de locatie waar je hoort te zijn, is niet alleen vervelend, het zorgt voor extra stress, kan de planning van een dokter of specialist helemaal in de war brengen en de werking van het medische personeel gevoelig vertragen.

Dat soort situaties verwijst LG definitief naar het verleden. De waaier aan digital signage-oplossingen die we in ons gamma hebben, kan elke patiënt of bezoeker vanaf de inkomhal tot bij de juiste wachtzaal of kamer brengen, zelfs tien gangen verder en acht verdiepingen hoger. Volledig automatisch en zonder daarbij iemand van het verplegend personeel te moeten lastigvallen. Zo kan je in no time even het ziekenhuis binnen, snel die scan laten maken en weer weg, waar je vroeger ruim op tijd moest komen, alleen al om uit te zoeken waar je precies moest zijn.

Eén merk, tal van oplossingen

“Door onze grote verscheidenheid aan monitoren, kunnen we eigenlijk alles in beeld brengen op eender welke afdeling van een ziekenhuis”, legt B2B Sales Manager Koen Niville uit. “Met één enkel brand kan je alle kanten uit want we bieden tal van oplossingen aan. Dat is één van de sterke punten van LG. Wayfinding begint vaak bij het oprijden van de parking en aan de hoofdingang waar outdoor totems al opduiken. Vroeger hing in de inkomhal nog een groot bord met de naamplaatjes van alle aanwezige dokters. Dat kan tegenwoordig volledig digitaal op een 98 inch scherm of LED wall zodat het voor iedereen en ook vanop afstand goed zichtbaar is. Geen manueel geschuif meer met die naambordjes, bepaalde schermen zijn compatibel met webOS en op die manier eenvoudig aan te passen. De volgende stap kan dan een interactief scherm zijn waarop je met enkele drukken jouw pad gedetailleerd kan terugvinden en je aan de hand van kleuren of symbolen zonder enige moeite recht op je bestemming afstapt.”

Arm tv

Maar er is meer. LG gidst je niet alleen door een ziekenhuis of woonzorgcentrum, de talloze toepassingen kunnen in hun geheel een grote impact hebben op de efficiëntie van zo’n instelling. In elke ruimte kan een monitor van LG functioneel zijn, van de operatiekamer tot de wachtzaal, maar ook in de verblijven van de patiënten. “Zo heb je bijvoorbeeld onze Arm tv”, zegt Koen Niville. “Een kleiner scherm, maar wel eentje met een grote meerwaarde omdat de patiënt het altijd bij de hand heeft in bed. Het is opgebouwd uit een volledig touchscreen en verhoogt de interactiviteit tussen medisch personeel en patient. Zo kan het de weekmenu’s weergeven en verduidelijken dokters hun medische uitleg met grafisch materiaal. Daarnaast is het ook te gebruiken als tv-toestel. In dialysezalen maakt het zo de vaak terugkerende momenten met lang wachten voor nierpatiënten een stuk aangenamer.”

LG en de health care gaan hand in hand. LG wil de ziekenhuizen graag een volledig pakket aanbieden als een total solution provider. “Van de zonnepanelen op het dak tot de airco in de kamers, we kunnen het allemaal aanbieden”, zegt Koen Niville. “Daarnaast heb je uiteraard ook alle mogelijkheden van digital signage, de IT-faciliteiten en zelfs de verlichting. Je kan als medische instelling al die dingen bij ons centraliseren wat veel minder tijdrovend is. LG kiest voor Smart Energy en heeft efficiënte, betrouwbare en compatibele systemen die ook nog eens energiebesparend werken. Redenen genoeg dus om met LG aan de slag te gaan.”

 

| Leestijd:

Over de auteur

LG