Ga naar hoofdinhoud

De ideale partner voor klaslokalen Ă©n board rooms

Een digitaal schoolbord met webbrowser Ă©n de ideale (internationale) vergadertool, het LG TR3DJ Interactive Digital Board is de twee in Ă©Ă©n. Dat maakt dat zowel leerlingen als CEO’s van multinationals ermee aan de slag kunnen.

‘Home office’ en ‘home school’ groeiden in geen tijd uit tot compleet ingeburgerde begrippen in onze samenleving. Het coronavirus plaatste ons namelijk in een soort van nieuw tijdperk, waarin zowel jobs als onderwijs vaker van thuis uit verlopen. Een tendens die heel wat voordelen met zich meebrengt, maar ook nog op een aantal hiaten botst. Het blijft vaak een moeilijke oefening om alles in de praktijk vlot te laten verlopen. En een gebrek aan de juiste tools is daarbij Ă©Ă©n van de grootste hindernissen.

“LG zoekt voor iedere specifieke situatie graag mee naar oplossingen”, zegt Bruno Cornut, Key Accountmanager LG Display. “Met de nieuwe serie Interactive Digital Boards TR3DJ hebben we een veelzijdige tool met haast onbeperkte mogelijkheden ontworpen. Het kan als superpraktisch schoolbord gebruikt worden, maar heeft ook een plek in vergader- en conferentieruimtes bij kleine en grote bedrijven. Het maakt lesgeven, vergaderen en opleidingen een stuk praktischer.”

Schrijven in meerdere kleuren en diktes

De TR3DJ Interactive Digital Boards (IDB’s) komen uitstekend tot hun recht in een schoolomgeving. De allerkleinsten kunnen er dankzij de 20 touch points tekeningen op maken, of op leren schrijven dankzij de 10 writing points. Met de Dual Pen met Dual Color kan er niet alleen in twee diktes van 3 en 8 mm geschreven worden, maar ook in twee kleuren. De pennen maken bovendien weinig geluid, wat voor minder concentratieverlies bij kinderen zorgt.

Ook voor al iets oudere leerlingen en studenten kan een IDB een verrijking van de lessen betekenen. Tot 30 personen kunnen namelijk met Air Class via een laptop of ander apparaat rechtstreeks met het scherm verbinding maken. De enige voorwaarde is dat ze allemaal op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, zowel in de klas als van thuis uit.  Zo kunnen ze gebruikmaken van tools waarmee ze kunnen stemmen, antwoorden of projectjes delen. Daardoor wordt niet alleen lesgeven, maar ook testen afnemen een stuk dynamischer en interactiever. Via Android OS kan er ook op het grote bord gebruik gemaakt worden van een webbrowser, wat voor heel wat lessen erg interessant kan zijn. Het internet is immers een bron van veel kennis binnen een schoolomgeving.

Internationale videocalls

Van het klaslokaal trekken we naar de bedrijfswereld. Ook daar kan het IDB TR3DJ een grote meerwaarde betekenen. Het illustreren of visualiseren van bepaalde zaken verduidelijkt vaak veel en met de TR3DJ Series kan dit op alle manieren die via multimediakanalen mogelijk zijn. Ook hier kunnen tijdens belangrijke vergaderingen tools van pas komen, waar bijvoorbeeld mee gestemd wordt of een antwoord op een vraag gezocht wordt. Mits het gebruik van het nodige cameramateriaal kunnen er tevens ook internationale videocalls worden opgezet. Het Interactive Digital Board TR3DJ maakt zo ook in de corporate wereld een aanzienlijk verschil.

“Naast de functionaliteit van onze TR3DJ Series is elk digitaal bord ook afgewerkt met alle laatste nieuwe technische features”, zegt Bruno Cornut. “Dankzij een beperkte spatie van 1 mm tussen scherm en het harde glas is de parallax erg laag en de visibiliteit des te groter. De helderheid van 350nit zorgt tot slot voor een heel verfijnd beeld.”

In het scherm zit naast een OPS PC-aansluiting ook de mogelijkheid om onder meer drie HDMI-kabels in te pluggen en slots voor een RGB, twee USB 3.0 Type A en twee USB 2.0 Type A. Dankzij de software van Screenshare Pro worden beelden draadloos en haarfijn gedeeld met alle aangesloten toestellen, zowel via Windows, Apple als Android devices. Met Bluetooth kan er ook een externe geluidsinstallatie, toetsenbord of muis worden aangesloten. De Toolbar maakt het IDB TR3DJ bovendien voor iedereen erg gebruiksvriendelijk. Een USB Block en de Screen Lock zorgen tot slot voor extra veiligheid voor de gebruikers. Het scherm is verkrijgbaar in drie formaten: 65, 75 en 86 inch en heeft ingebouwde speakers.

| Leestijd:

Over de auteur

LG