Ga naar hoofdinhoud

The Duke selecteert LG voor uitmuntende beeldbeleving

Achtergrond

The Duke is een exclusieve business- en golfclub in Nistelrode. De club en golfbaan liggen bij een heidelandschap waar de hertogen van Brabant in de middeleeuwen van genoten. Tegenwoordig genieten de leden van de omgeving, het gastheerschap en unieke kansen voor ondernemerschap. Een plek waar business, golf en ontspanning elkaar ontmoeten.

Uitdaging

De business- en golfclub hanteert een hoogwaardige uitstraling en beleving voor alle leden. In lijn met dit aanbod besloot The Duke om verder uit te breiden met een vijfsterrenplushotel- en congrescentrum. Allemaal in dezelfde Engelse stijl als het clubhuis, met authentieke bakstenen, leien dakbedekking en eikenhouten spanten. Naast twintig luxueuze hotelsuites verrees een state-of-the art, multifunctionele congreszaal met ruimte voor 250 gasten.

Bij de uitbreiding was het voor The Duke belangrijk om de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling van de locatie door te voeren in ieder detail. Zo ook op het gebied van digital signage en sublieme beeldkwaliteit. De naadloze integratie met de authentieke stijl van de locatie en faciliteiten was zodoende een cruciaal onderdeel. Dit vormde direct ook een uitdaging – hoe garandeer je de perfecte weergave zonder af te doen aan de bestaande ontwerpelementen van de imposante ambiance? En hoe gebruiksvriendelijk zijn deze toepassingen uiteindelijk?

Oplossing en voordeel

“Bij de realisatie van het project is er nauw samengewerkt onder leiding van architect Kim van Cauter en het bouwteam”, aldus Hans-Jürgen Boekelder, directeur bij Beleef AV. “Zo zijn er overal door het pand heen verschillende digital signage-oplossingen verwerkt. Members en gasten worden bij binnenkomst verwelkomd met professional displays van LG. Hierop zien zij ook de agenda, golfwedstrijden en scores. In de golfshop worden deze beelden afgewisseld met actuele golfuitzendingen via de digitale schotelinstallatie. Ook in het clubhuis is nu digital signage aanwezig voor gastverwelkoming, televisie-uitzendingen en presentaties. Verder is de business lounge voorzien van professionele displays die bijdragen aan de ontspannen sfeer met behulp van televisiebeelden. Tevens zijn de meetingrooms voorzien van hoge resolutie LG Information Display, elk gemonteerd op een elektrische lift in fraaie wandmeubels”

In de exclusieve hotelsuites mag het de gasten daarnaast aan niets ontbreken. De beeldkwaliteit moet aan de hoogste standaarden voldoen. Elke suite heeft een eigen ontwerp, maar er is minstens één overeenkomst: ze zijn altijd voorzien van een LG 55” OLED-display. Alle audiovisuele voorzieningen zijn via het draadloze bedieningspaneel te bedienen, net als de verlichting, de temperatuur en de open haard.

Het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Dankzij de luxueuze uitstraling en de smaakvolle vormgeving van de displays van LG blijft het exclusieve karakter van The Duke behouden. Tegelijkertijd hebben alle gasten toegang tot de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, ongeacht in welke ruimte zij zich bevinden. Van relevante nieuwsuitzendingen tot persoonlijke aankondigingen; alles wordt eenvoudig en intuïtief beheerd doordat de schermen zijn gekoppeld aan een digitaal beheersysteem. Dat maakt het snel en eenvoudig om gewenste wijzigingen door te voeren.

“Vanaf heden zien al onze members de nodige informatie en uitzendingen van het meest weergaloze niveau. We zijn dan ook erg tevreden met het eindresultaat”, vertelt Marcel Arts, General Manager bij The Duke. “Onze hotelgasten ervaren de best haalbare beeldkwaliteit die past bij de verblijfservaring van The Duke. De openbare schermen draaien intensief en laten alles haarscherp zien. En met behulp van de LG 4K UHD-schermen in de meeting rooms, worden zelfs Excel-sheets duidelijk leesbaar weergegeven.”

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG