Ga naar hoofdinhoud

Een verbluffende entree bij Energie Beheer Nederland

Energie Beheer Nederland (EBN) heeft als verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de Nederlandse klimaatambities. Dit doen zij door de traditionele gaswaardeketen te verduurzamen. Daarnaast heeft EBN richting het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een adviserende rol vanuit haar kennis van de ondergrond, de gaswaarde- en energiewaardeketen.

EBN is gevestigd in de historische binnenstad van Utrecht in een modern, zakelijk ingericht kantoor. Vanuit deze plek geven zij iedere dag weer energie aan de energietransitie in Nederland. Om bezoekers en andere gasten op een hoogwaardige wijze te verwelkomen, schakelden zij de hulp in van audiovisueel expert AVEX en LG.

Eigentijdse en hoogwaardige look-and-feel

Om de uitstraling van het EBN-gebouw een update te geven, hebben zij een extra ruimte verkregen waar zij iedereen kunnen verwelkomen. Tijdens de verbouwing is er met behulp van het advies van AVEX gekozen voor LED-oplossingen die content kunnen presenteren op een groot scherm. “Met de LED-wall kunnen we onze bezoekers en gasten verwelkomen wanneer ze ons gebouw betreden”, vertelt Sander de Waal, Coördinator Infrastructure & Security bij Energie Beheer Nederland.

“Na onderzoek vanuit AVEX bleek dat een videowall met LED-displays de beste optie was voor onze wensen. We wilden namelijk een echte eyecatcher die het ‘wow-effect’ aan onze bezoekers meegeeft. Tegelijkertijd kunnen we op een informatieve en unieke manier laten zien waar we momenteel mee bezig zijn.”

Aangepaste afmetingen, indrukwekkende aanzichten

In het nieuwe deel was een gelimiteerde hoogte beschikbaar ten opzichte van de breedte van de wand. Daarom heeft AVEX geadviseerd om te kiezen voor LED-displays die gezamenlijk één imposante videowall vormen terwijl deze intuïtief in gebruik blijft voor EBN. Er is vooraf een vergelijking gemaakt tussen alle verschillende beschikbare merken waarna vervolgens is gekozen voor de oplossingen van LG.

“Na ons advies voor de juiste toepassing zijn we samen met EBN op bezoek gegaan in de showroom van LG waar we een tutorial hebben gegeven. Hier heeft iedereen de oplossingen in het echt kunnen ervaren”, vertelt Marcel Brinkhof, Branche Account Manager Sales bij AVEX. “Ook de uiteindelijke LED-wall in het gebouw van Energie Beheer Nederland is uiterst bijzonder. Het geeft impact als je als bezoeker de centrale hal van hun kantoor binnen komt lopen. Tevens is het een extra opstelling waar presentaties en/of toespraken gehouden kunnen worden voor grotere groepen.”

Onmogelijk om te missen

Net als AVEX kijkt ook Energie Beheer Nederland erg positief terug op het voltooide project en hun videowall. Alle LED-displays dragen bij aan het overbrengen van de missie en doelstellingen van EBN aan bezoekers en gasten. Ook de medewerkers van de organisatie blijven dagelijks even staan om naar de presentaties op de videowall te kijken. “Je kunt er niet zomaar aan voorbij lopen”, vertelt De Waal.

“Daarnaast zijn onze andere bezoekers enorm onder de indruk wanneer ze de LED-wall in onze welkomsthal zien. Dan zeggen ze ‘Indrukwekkend’ en ‘Dit is een wel heel erg helder en scherp beeld’. Daarom is dit een uiterst mooie en doeltreffende toepassing om te laten zien wat wij als EBN doen.”

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG