Ga naar hoofdinhoud

Een groot verschil in de voetbalwereld

Amsterdamsche Football Club (afgekort tot AFC) is een voetbalclub uit Amsterdam, opgericht op 18 januari 1895. Daarmee is het de oudste voetbalvereniging van de hoofdstad. De club staat ook wel bekend als ‘The Reds’. Deze bijnaam houdt verband met het rode shirt van AFC. Het eerste speelt mee in de tweede divisie en de club telt in totaal ruim 2200 leden, waarvan 1300 jeugdleden.

Nieuw tijdperk

Om volledig mee te gaan met de huidige tijd en vanwege de nieuwe plannen rondom De Zuidas, besloot AFC om te verhuizen naar een nieuw sportpark in Amsterdam. Daarom zijn ze in oktober 2019 begonnen met het realiseren van een modern clubhuis, verschillende sportvelden en de bijbehorende tribunes. Aan het begin van dit jaar kon de voetbalclub de nieuwe locatie in gebruik nemen.

De voetbalclub is sinds het begin van 2021 verhuisd naar het nieuwe sportpak, compleet met clubhuis, tribunes en vijf kunstgrasvelden. Om het clubhuis een eigentijdse update te geven, was AFC op zoek naar kwalitatieve AV-oplossingen. Niet alleen zodat alle spelers en andere aanwezigen verschillende soorten content kunnen zien; ook om de vergaderruimtes een upgrade te geven.

Ogen op het doel

CleverDisplay is een vertrouwde leverancier op het gebied van digital signage. Samen met Van Brienen Audiovisueel en meer, gingen zij deze mooie opdracht bij AFC aan. Alle displays zijn door hen aan de wand bevestigd en zorgen ervoor dat wedstrijden, actuele informatie en andere updates eenvoudig getoond en gezien worden. Vanuit iedere kijkhoek blijven de beelden goed zichtbaar. De verschillende schermen, waaronder de LG 43UL3G, de LG 55UL3G, de 65UL3G en de LG 75UL3G, presteren op hetzelfde hoge niveau als AFC.

In het midden van het clubhuis zijn er daarnaast vier LG 55UL3G displays aan elkaar bevestigd. Dankzij splitters en het LG WP400 webOS Smart Signage-platform wordt iedere soort content naadloos weergegeven op één groot scherm. In de commissiekamer is ook een trolley toegevoegd met een LG 75UL3G display. Op die manier kunnen de spelers en de staf gedetailleerde instructies doornemen en wedstrijden haarscherp analyseren.

Passende match

Omdat het clubhuis van AFC niet 24 uur per dag in gebruik is, sluit de UL3G-serie enorm goed aan bij de wensen van de voetbalclub. Daardoor blijven de prestaties van de schermen op ieder moment gegarandeerd. Ook ondersteunt deze serie de webOS 4.1 versie, waardoor de digital signage software goed draait zonder dat er een externe player voor nodig is. Kwaliteit die de topsport ondersteunt.

“Namens CleverDisplay zijn we enorm trots om een bijdrage te leveren aan het nieuwe clubhuis van AFC”, vertelt Dennis Kaestner, Adviseur Digital Signage bij CleverDisplay. “Met alle partijen hebben we een hoogwaardige oplossingen kunnen implementeren die aansluiten bij de ambities van de voetbalclub.”

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG