Ga naar hoofdinhoud

August kiest voor LG

Achtergrond

August opende op 12 april de deuren. Het stijlvolle boetiekhotel is gevestigd in het voormalige augustijnenklooster, dat door de mensen achter Hotel Julien met de hulp van de bekende architect Vincent Van Duysen onder handen werd genomen. Het resultaat mag verbluffend genoemd worden. August is eigenlijk een klassevol hospitality concept met 44 kamers, een wellness met zwemvijver, bar en een shop. Het restaurant wordt gesuperviseerd door Nick Bril, chef-kok van het nabijgelegen The Jane.

Uitdaging

Op het gebied van televisie werden er door het management van August strikte eisen vooropgesteld, stelt Eline Janssens, hotelmanager: “Enerzijds wilden we flatscreen TV’s van de laatste generatie met een onberispelijke beeldkwaliteit.
Daarnaast eisten we een flexibele en toekomstgerichte oplossing, die een toegevoegde waarde kon bieden aan onze doelgroep van gasten, die op technologisch vlak heel wat gewoon zijn. Tenslotte moesten de televisies ook passen binnen ons hospitality concept. We wilden televisies die er esthetisch ook mooi uitzagen als design”.

Oplossing

De eigenaars trokken met deze eisen naar verschillende System Integrators om een doeltreffend hoteltelevisiesysteem uit te
dokteren. Uiteindelijk viel de keuze op Coriotech, dat al meer dan 15 jaar alle soorten van hoteltechnologie aanbiedt. Het IT bedrijf uit Zandhoven raadde August aan om in de kamers een 49 inch en in de suites een 55 inch LG Hoteltelevisie te laten installeren. Filip Helssen, General Manager van Coriotech, verantwoordt zijn keuze voor LG Hoteltelevisies: “De professionele LG Smart Hotel TV’s zijn zeer kwalitatief inzake beeld en geluid. Bovendien bieden deze toestellen de meeste flexibiliteit. Doordat de toestellen gemakkelijk geïntegreerd konden worden met de Pro:Centric Smart Server, zijn er tal van technologische toepassingen mogelijk. Zo is Screen Mirroring als streaming mogelijk. Gasten kunnen hun content op hun tablets en smartphones ook draadloos afspelen op het televisiescherm in hun hotelkamer”.

Voordeel

Eline Janssens toont zich tevreden met het resultaat: “We hebben in ons hotel nu een flexibele en betrouwbare TV- oplossing tegen een acceptabele prijs. Onze gasten kunnen voortaan televisie kijken op grote, kwalitatieve beeldschermen. Bovendien ogen de LG televisietoestellen mooi en passen ze volledig bij het design in onze hotelkamers.
Tenslotte kunnen onze gasten hun content van hun diverse devices streamen en afspelen op hun televisiescherm. De respons van onze gasten op de LG Smart Hotel TV’s is dan ook positief. De televisieoplossing met LG beantwoordt volledig aan de behoeften van August”, geeft ze nog mee.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG