Actualités Catégories

Vous avez une question?

Se il vous plaît contacter Solutions d'affaires LG: +31 (0)20 456 31 68

Waarom sporten in het juiste klimaat een groot verschil kan maken

04-01-2017
Waarom sporten in het juiste klimaat een groot verschil kan maken

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor de effecten van temperatuur op trainingen. Vooral nu de winter in aantocht is, is het goed om bewust te zijn van de effecten van de temperatuur op een work-out, maar wat is nu eigenlijk de ideale temperatuur om in te sporten?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, want de ideale temperatuur is afhankelijk van de fitnessdoelstellingen van een sporter. Net als dat het type training aangepast wordt op basis van de doelstellingen van een sporter, moet eigenlijk ook de temperatuur worden aangepast. Het kiezen van de juiste temperatuur stelt een sporter namelijk in staat het maximale uit de training te halen. Zo kan langdurig trainen met hoge temperaturen het uithoudingsvermogen van sporters enorm verbeteren, terwijl trainen met koude temperaturen de vetverbranding stimuleert.

Denk bijvoorbeeld aan Bikram yoga, waarbij met een temperatuur van ongeveer 38 graden Celsius in een tijdsbestek van ongeveer 90 minuten allerlei yoga-oefeningen worden uitgevoerd. Vanwege de warmte hebben deze yogi’s minder kans op blessures. Daarentegen is er ook veel te zeggen voor het trainen bij koude weeromstandigheden, zoals hardlopen in de winter. Een dergelijke cardiotraining bij een zeer koude temperatuur kan een goed effect hebben op de vetverbranding. Sporters die vooral hun spiermassa willen vergroten zijn vooral gebaat bij het trainen in een comfortabele en goed gereguleerde omgeving. Kortom, de ideale sporttemperatuur is afhankelijk van het doel van de sporter.

“De fitnessindustrie is sterk aan verandering onderhevig, waardoor sportscholen zich continu proberen aan te passen aan de nieuwste rage, terwijl ze nog steeds effectieve trainingsprogramma’s willen aanbieden,” zegt Sam Spear, kynoloog en sportfysioloog gecertificeerd door de American College of Sports Medicine. “Hoewel er ook wat te zeggen is voor het trainen in extreme klimaten, is dit niet voor iedereen noodzakelijk om fitter te worden. Voor cardiovasculaire of krachttrainingen ligt het klimaat in de meeste fitnesscentra tussen de 18 en 22 graden. Het ideale klimaat is echter sterk afhankelijk van het trainingsprogramma – of er hele specifieke trainingsdoelstellingen zijn of dat het meer gaat om de algehele fitheid.”

De relatie tussen temperatuur en effectief trainen vormt hierdoor een flinke uitdaging voor sporters die meer uit hun fitness-inspanningen willen halen. Logischerwijs vormt dit ook een opgave voor sportscholen die allerlei sporters proberen tegemoet te komen, van hardcore fitness-enthousiastelingen tot aan de pleziersporter. Het bieden van een uniform klimaat binnen de hele sportschool is niet langer een optie. Moderne sportscholen zijn genoodzaakt alles te bieden van hot yoga en spinning lessen tot aan speciale zones voor gewichtheffen. Om voor ieder wat wils te bieden, hebben moderne sportscholen daarom behoefte aan flexibiliteit en betrouwbaarheid als het gaat om hun klimaatbeheersystemen.

LG’s Multi V Heat Recovery-systeem kan hierbij uitkomst bieden. Deze geavanceerde oplossing stelt sportscholen in staat om in iedere ruimte de ideale temperatuur te creëren. Zo kan er gelijktijdig worden gekoeld en verwarmt in verschillende ruimtes zodat er per individuele training de ideale temperatuur gecreëerd kan worden. Deze oplossing is bovendien erg efficiënt, omdat de warmte van de ruimtes die worden gekoeld overgeheveld kan worden naar de ruimtes die moeten worden verwarmd.

De vraag naar work-outs afgestemd op de persoonlijke behoeftes van sporters neemt toe, maar wat nog te vaak over het hoofd wordt gezien, is het ideale sportklimaat. Een moderne sportschool gaat echter mee met de tijd en voorziet in de veranderende behoeftes van leden. Alleen dan kan een sportschool concurrerend zijn. 

Partager cette:

Produits

Références 

  • Hilton Brussels City Center
  Hilton Brussels City Center
  Situé au cœur de Bruxelles, à deux pas de la gare Bruxelles Nord, l'hôtel Hilton Brussels City est idéal pour un séjour à la découverte de la capitale de la Belgique. Les 284 chambres qu'il propose sont modernes et spacieuses, allant de la chambre standard à une suite royale de deux pièces. L'hôtel dispose de deux centres d'affaires, de salles de réunion, d'une brasserie et d'un centre de bien-être et de remise en forme scandinave offrant hammam et sauna.
  • Hilton Rotterdam
  Hilton Rotterdam
  Le Hilton de Rotterdam a été rénové en 2012 et offre 254 chambres lumineuses et modernes où confort, luxe et technologie tiennent une place centrale. Les chambres disposent notamment d'un sounddock Bose, d'une machine Nespresso, d'une douche pluie et d'un téléviseur LED. L'hôtel se situe à huit minutes de marche de la gare centrale, ce qui le rend facilement accessible aussi bien aux voyageurs d'affaires qu'aux touristes. Il s'agit d'une bonne base de découverte des environs. Le centre commerçant tout comme le centre des affaires sont accessibles rapidement et un métro s'arrête à proximité immédiate.
  • Bastion Hôtel de luxe
  Bastion Hôtel de luxe
  L'hôtel Bastion Deluxe de Rotterdam / Beneluxtunnel est un hôtel 4 étoiles confortable proche de l'A4, situé aux environs de Vlaardingen et du Beneluxtunnel.
  L'hôtel possède 135 chambres luxueuses et confortables, toutes équipées de climatisations LG et de téléviseurs LG. L'hôtel dispose également d'un salon doté d'une télévision LCD LG.
Confidentialité