Ga naar hoofdinhoud

LG Transparent LED: uniek effect, onbeperkte mogelijkheden

Merken die net dat tikkeltje meer willen opvallen en hun brand awareness een boost willen geven, kunnen dit met de LG Transparent LED op een unieke manier waarmaken. Er zijn alleen een aantal glasramen voor nodig die LG omvormt tot een LED scherm zonder dat de lichtinval aan de binnenkant daarbij verloren gaat.

Het principe is – of wat had u van LG verwacht? – opnieuw erg simpel. De LEDs zitten op een zelfklevende folie die aan de binnenkant van het glasraam kan worden aangebracht. Dat kan in alle richtingen en formaten, in hoeken en in curves en op maat, tot op de centimeter. De LEDs staan afhankelijk van de keuze van het product 14 of 24 mm uit mekaar. Daarbij genereert de Transparent LED 14mm een nog net iets scherper beeld. Van zodra de folie gemonteerd is, heb je enkel nog een standaard mediaplayer nodig om aan de buitenkant kleurrijke en bewegende content af te spelen. Dat zorgt voor een ongezien effect en aan de binnenkant blijft de lichtinval én het uitzicht behouden.

“Winkelcentra, luchthavens, hotels, kantoorgebouwen en showrooms zijn enkele van de voorbeelden waarvoor de Transparent LED ideaal is”, zegt Ryszek Van Puyenbroeck, Businesse Development Manager B2B ID bij LG. “Multinationals met sterke merken of start-ups die een nieuw publiek willen aantrekken, allemaal willen ze hun brand op een zo exclusieve manier in de picture zetten. Dankzij de Transparent LED springt hun logo of slagzin zo in het oog. We introduceerden deze eyecatchers al in heel wat openbare plekken en het resultaat was telkens verbluffend.”

Brightness van 2.100 nits en toch voor 73 procent transparant

De kleeffolie is zelfklevend en kan gewoon op maat geknipt worden, voor elk raam of elke glasmuur en er is complete bewegingsvrijheid om visual effects te creëren. De nieuwe 14mm LEDs halen een brightness van 2.100 nits. De LEDs vormen een mooie symfonie van licht en kleuren en dankzij de Optically Clear Resin (OCR) is vervorming uitgesloten. Van binnen naar buiten kijken blijft perfect mogelijk door de transparantie van 73 procent, die is namelijk vergelijkbaar met die van de voorruit van een wagen. Om het mooiste resultaat te krijgen, kan op maat gemaakte content gewoon via een Control Management System van keuze en een connectie met HDMI-kabel op de Transparent LED worden overgebracht.

“Het springt er zonder meer uit”, zegt Ryszek Van Puyenbroeck. “De Transparent LED is een uniek concept met telkens weer een geslaagd effect. De content kan op zichzelf staan of andere vaste content aanvullen, de creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt. Ook qua toepassingen zijn er oneindig veel opties. De glasramen van een kantoorgebouw dat langs een snelweg ligt of de buitenkant van een voetbalstadion met glasramen kunnen zomaar worden omgevormd tot een flashy reclamemedium.”

| Leestijd:

Over de auteur

LG